Originele onderdelen
6 maanden garantie
Gratis parkeren
06 50 56 47 47

Bel ons direct

info@amstelveenrepair.nl

Stuur ons een mail

Kwaliteit

We snappen hoe belangrijk jouw telefoon of tablet voor je is. De kwaliteit van de onderdelen die gebruikt worden bij een reparatie bepalen voor een groot deel je ervaring bij het gebruik van je toestel, en die moet altijd perfect zijn.

We snappen hoe belangrijk jouw telefoon of tablet is. De kwaliteit van de onderdelen die gebruikt worden bij een reparatie bepalen voor een groot deel je ervaring bij het gebruik van je toestel,en die moet altijd perfect zijn.

Daarom gebruiken we voor jouw device alléén de hoogste kwaliteit (indien mogelijk originele) onderdelen!

Sommige fabrikanten, waaronder: Samsung, Sony, LG, Huawei, OnePlus, Nokia, Motorola, Wiko en Xiaomi leveren hun onderdelen uit eigen fabriek rechtstreeks aan een groothandel. De groothandel levert deze originele onderdelen aan de repairshop zoals Amstelveen Repair.

Het voordeel hiervan is dat we een sublieme kwaliteit reparatie kunnen leveren met originele onderdelen.

Het nadeel van reparaties met deze onderdelen is de hoge prijs ten opzichte van de prijs met een after-market (namaak/nagemaakt) onderdeel. Zo kan het gebeuren (vaak met een ouder toestel) dat de prijs van een reparatie bijna even hoog is als de aanschafwaarde van een nieuw of gebruikt toestel. Vooral de door Samsung gebruikte AMOLED beeldschermen zijn erg prijzig.

De inkoopprijs van een refurbished of after-market onderdeel is soms tientallen euro’s lager dan de prijs van een origineel onderdeel. Hierdoor wordt het mogelijk om een reparatie voor een veel lagere prijs aan te bieden. Sommige repairshops gebruiken prijstechnisch liever een after-market onderdeel (en pretenderen soms ten onrechte je telefoon of tablet te repareren met een origineel onderdeel).

Wanneer wij je telefoon of tablet van bovenstaand merk repareren, garanderen we je een 100% origineel onderdeel te gebruiken. Is dat toch niet mogelijk, dan brengen we je daar tevoren van op de hoogte.

Zoals gezegd ligt de prijs van originele onderdelen hoger dan die van namaak. Dat betekent dat we je niet altijd de laagste prijs kunnen garanderen, wel het beste resultaat.

We willen graag compleet transparant zijn over de kwaliteit die wij leveren, hier onder lees je hoe dat precies zit. Dit geldt niet alleen voor beeldschermen maar ook voor batterijen en andere onderdelen in je Apple telefoon of tablet zoals een speaker of een oplaadpoort.

Jaarlijks gaan er miljarden om in de reparatiemarkt. Dat zorgt voor een uitgebreid aanbod aan onderdelen en verschillende werkwijzen. Maar hier ontstaan ook de spookverhalen en de fabeltjes. Hieronder rekenen we daar graag mee af.

Apple levert geen onderdelen aan een groothandel. Een inkoopkanaal voor originele onderdelen via de gebaande paden is er dus niet voor een reparatiewinkel. Dat wil niet zeggen dat originele onderdelen niet verkrijgbaar zijn. Maar of ze ook op jouw telefoon/tablet belanden? Een goede reparateur zal goede kwaliteit onderdelen herkennen, de consument kan niets anders dan een winkelier (op zijn blauwe ogen) vertrouwen.

In veel gevallen zal jouw toestel net zo goed werken met een onderdeel dat niet het stempel ‘origineel’ heeft, jouw ervaring in het gebruik is belangrijker dan of je beeldschermscherm wel of niet origineel is. Desondanks zetten we het verschil in kwaliteit hieronder graag voor je uiteen.

Je kunt grofweg 6 verschillende kwaliteiten onderscheiden, in de tekst hier onder gebruiken we vaak een beeldscherm als voorbeeld, maar dit is net zo goed van toepassing op de andere onderdelen van een apparaat zoals bijvoorbeeld een batterij of een oorspeaker.

- Origineel (afkomstig direct van Apple)
Onbereikbaar voor een repairshop.

- Pulled (letterlijk vertaald: er uit getrokken)
Een onderdeel bijvoorbeeld een beeldscherm, afkomstig/verwijderd uit een andere iPhone en dus 100% origineel. Het aanbod van Pulled onderdelen is beperkt, dat maakt deze kwaliteit prijzig. Je begrijpt vast dat er heel wat meer Pulled onderdelen van een oud model beschikbaar zijn dan van een model dat recent uitgebracht is.

- OEM (Original Equipment Manufacturer)
Apple produceert zijn onderdelen van het toestel niet zelf maar laat de onderdelen (gemiddeld 15 verschillende onderdelen in een beeldscherm) door meerdere fabrieken produceren. Een OEM beeldscherm (maar ook een batterij) wordt samengesteld uit onderdelen ingekocht bij dezelfde fabrikanten als waar Apple zijn beeldschermen (of batterij) mee samenstelt. Hierdoor wordt een beeldscherm geproduceerd van hoogwaardige kwaliteit gelijk aan ‘origineel’ Niet van origineel te onderscheiden en minstens zo goed.

- Refurbished-OEM en Refurbished-Aftermarket (eigenlijk een gerecycled/gerepareerd origineel scherm)
Een beeldscherm wordt samengesteld uit soms wel 15 onderdelen. Bij een refurbished beeldscherm worden onderdelen uit een gebruikt origineel beeldscherm gerecycled, om samen met nieuwe after-market onderdelen of met OEM-onderdelen tot een nieuw beeldscherm te worden gecombineerd. Afhankelijk van de kwaliteit is ongeveer 80% van de onderdelen binnen een Refurbished beeldscherm origineel. Binnen ‘Refurbished’ is er veel kwaliteitsverschil. Wij maken enkel gebruik van de hoogste kwaliteit Refurbished onderdelen, gecombineerd uit refurbished en OEM onderdelen.

- Aftermarket (ook wel: High Copy, A+ kwaliteit, B kwaliteit)
Losse onderdelen (zoals batterijen, speaker etc.) of beeldschermen samengesteld uit nagemaakte onderdelen. Het aanbod in Aftermarket producten is groot en er zijn zeer veel verschillen in de kwaliteit. Deze beeldschermen hebben vaak kleurverschil, een slechtere pasvorm, geen goede coating (tegen vette vingers), zullen sneller breken en mogelijk minder prettig reageren op aanraking. Met sommige after-market onderdelen is absoluut helemaal niets mis. Wel kun je stellen hoe nieuwer een smartphone is, des te kleiner de kans is dat after-market onderdelen goed werken op jouw telefoon, er is tijd en ervaring (vanuit de fabrikant/markt) nodig om onderdelen goed na te maken. Vooral Apple en Samsung doen erg hun best om te zorgen dat het extreem moeilijk/onmogelijk is om de onderdelen goed na te maken.

Gedekt door verzekering?

Uw telefoon of tablet kapot? Dit is vaak gedekt door uw inboedel-, aansprakelijkheids- of reisverzekering. Een aparte toestelverzekering is hiervoor dus niet nodig. Vraag bij ons direct online een gespecificeerde offerte aan. Deze kunt u inleveren bij uw verzekeraar.