Welk Android toestel heb ik?

Om te checken welk model Android toestel je hebt zijn verschillende opties. Optie 1 en 2 wanneer jij je toestel nog in kunt schakelen en optie 3 en 4 wanneer dit niet meer lukt.

Optie 1: Opnieuw aanzetten

Schakel je toestel uit en opnieuw in. De meeste modellen Android telefoons en tablets starten op met in ieder geval de naam van het merk en of de modelnaam. Zie de afbeelding, zoals bijvoorbeeld bij deze Samsung telefoon. Misschien gaat je toestel niet meer aan of is nu net bijvoorbeeld jouw beeldscherm gebarsten en kun je dat niet meer lezen. Probeer dan een van de volgende opties.

Optie 2: Model controleren in instellingen menu

Ga naar de instellingen van je telefoon. Vervolgens kies je: ‘over deze telefoon’, ‘toestel info’, ‘info’ ‘toestel informatie’ of een andere verwoording die er op duidt dat je onder die optie wel eens de informatie kunt vinden waar je naar op zoek bent. Per merk, model of zelfs de huidige versie van de software kan de exacte bewoording verschillen. Vervolgens ga je op zoek naar het ‘modelnummer’. Misschien gaat je toestel niet meer aan of is nu net bijvoorbeeld jouw beeldscherm gebarsten en kun je dat niet meer lezen. Probeer dan een van de volgende opties.

Optie 3: Check de achterkant

Check de achterkant van je toestel voor een modelnummer, vaak gedrukt of gelaserd op de achterkant, af en toe staat het op een sticker. (Let op: het volgende kan niet bij alle toestellen) Soms moet je hiervoor eerst de backcover verwijderen, vervolgens zal het modelnummer dan onder de batterij staan. Zie de afbeelding.

Optie 4: Op de factuur of doos

Zoek de factuur of het doosje dat je bij het toestel hebt gekregen op. Of je nu een Sony een Huawei of een LG toestel hebt gekocht hierop zal altijd het model van je toestel staan.

In veel gevallen kan je telefoon direct worden gerepareerd.

In veel gevallen kan je telefoon direct worden gerepareerd.

Kom langs in de winkel óf maak snel een afspraak.