Deel dit artikel

Bij Amstelveen Repair krijgen wij veel vragen over de verschillende prijzen en varianten van onderdelen die (online) te vinden zijn. In een eerder blogartikel over de kwaliteit van onze onderdelen zijn wij hier al op in gegaan en in dit artikel gaan we nog even extra in op de verschillende kwaliteitsniveaus van onderdelen die er op de markt zijn, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw reparatie.

Originele onderdelen

Originele onderdelen zijn afkomstig van de fabrikanten zelf, zoals Samsung, Sony, Oppo, Huawei, Google, OnePlus, Nokia, Motorola, Realme en Xiaomi. Deze onderdelen worden rechtstreeks geleverd aan groothandels en repairshops zoals Amstelveen Repair. Het gebruik van originele onderdelen heeft vele voordelen, waaronder de garantie van de hoogste kwaliteit en prestaties die vergelijkbaar zijn met toen je jouw toestel voor het eerst kocht. Originele onderdelen bieden een sublieme reparatie-ervaring en laten jouw toestel optimaal functioneren.

Pulled onderdelen

Pulled onderdelen zijn onderdelen die worden verwijderd uit andere toestellen (voornamelijk iPhones) en dus 100% origineel zijn. Omdat ze uit andere toestellen komen, is het aanbod van Pulled onderdelen beperkt, vooral voor recent uitgebrachte modellen. Hierdoor kunnen Pulled onderdelen prijzig zijn. Toch bieden ze een uitstekende kwaliteit en prestatie, vergelijkbaar met originele onderdelen. Bij Amstelveen Repair gebruiken we Pulled onderdelen wanneer beschikbaar en geschikt voor jouw reparatie.

OEM (Original Equipment Manufacturer) onderdelen

Bij OEM onderdelen worden de onderdelen van het toestel, zoals een beeldscherm of batterij, geproduceerd door meerdere fabrikanten die ook leveren aan de originele fabrikant, zoals Apple. Deze onderdelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en vrijwel niet te onderscheiden van originele onderdelen. OEM onderdelen bieden een uitstekende prestatie en zijn een kosteneffectief alternatief voor originele onderdelen. Bij Amstelveen Repair gebruiken we alleen de beste OEM onderdelen om jouw toestel in topconditie te herstellen.

Refurbished-OEM en Refurbished-Aftermarket onderdelen

Bij Refurbished onderdelen worden gerecyclede onderdelen uit een origineel toestel gecombineerd met nieuwe after-market of OEM-onderdelen tot een nieuw onderdeel, zoals een beeldscherm. Afhankelijk van de kwaliteit bestaat ongeveer 80% van een Refurbished onderdeel uit originele componenten. Er kan echter veel kwaliteitsverschil zijn tussen verschillende Refurbished onderdelen. Bij Amstelveen Repair selecteren we enkel de hoogste kwaliteit Refurbished onderdelen om ervoor te zorgen dat jouw toestel optimaal presteert na de reparatie.

Aftermarket onderdelen

Aftermarket onderdelen, ook wel bekend als Compatible, High Copy, A+ kwaliteit of B kwaliteit, worden nagemaakt en kunnen variëren in kwaliteit. Sommige aftermarket onderdelen zijn van goede kwaliteit en presteren vergelijkbaar met originele onderdelen. Andere kunnen echter problemen veroorzaken, zoals kleurverschil, een slechte pasvorm, snellere breuk of minder responsieve aanraakfunctionaliteit. Bij Amstelveen Repair gebruiken we alleen de beste aftermarket onderdelen, zodat we een goede functionaliteit van jouw toestel kunnen waarborgen.

Bij Amstelveen Repair garanderen we transparantie en de hoogste kwaliteit bij jouw reparatie. We begrijpen dat elk toestel anders is en daarom gaan we met uiterste zorg te werk om het beste resultaat te leveren. Als je vragen hebt over de onderdelen die we gebruiken of als je meer wilt weten over onze reparatieservices, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Jouw tevredenheid en een goed werkend toestel staan bij ons voorop!